Over bureau kraan

Mocht u een bouwkundige vraag beantwoordt willen zien dan bent u bij Bureau Kraan aan het juiste adres! “

Loopt u klem in gemeentelijke regels en voorschriften of hebt u een aanschrijving van uw gemeente ontvangen?
Bureau Kraan biedt de helpende hand.

Henk Kraan (1940-2018) was na het afronden van de avond-HTS werktuigbouwkunde als constructeur in dienst bij diverse werkgevers waaronder de BAM (1963-1976), Volker (1976-1980) en Volker-Stevin (1980-1983). In 1983 is ons bureau door Henk Kraan opgericht als H.J. Kraan Ontwerpbureau voor Werktuigbouw & Bouwkunde. Het kantoor was toen gevestigd aan de Hoofdstraat in Schiedam en de handelsnaam werd al snel Ontwerpburo Kraan.

Medio 1989 is het bedrijf versterkt met een werknemer en in 1992 volgt een verhuizing naar Capelle aan den IJssel. Bouwkunde was toen al de hoofdzaak van het bedrijf. Per 1 januari 2005 is Ontwerpburo Kraan voortgezet door Maarten Kraan (1969), de jongste zoon van Henk. Tegelijkertijd is het kantoor ook verhuisd naar de Landstraat in Vlaardingen waar we tot op heden zijn gevestigd.

Maarten is bouwkundig en civieltechnisch opgeleid en was lange tijd werkzaam als uitvoerder in de natte waterbouw (J.K. Simon & Zn.), betonbouw (Dirk Verstoep), heiwerken (Dirk Verstoep Funderingstechnieken), industriebouw (Dirk Verstoep Industrieservices) en vervolgens de wegenbouw (H. Lagendijk te Rotterdam en Kraaijeveld Barendrecht).

Medio 2013 wijzigt de bedrijfsnaam naar Bureau Kraan en wordt deze website ontwikkeld. Maar al wijzigt de naam, de inzet en werkzaamheden blijven gelijk. Het ontwerpen en verzorgen van de benodigde vergunningen voor bouwkundige ingrepen in woningen en bedrijfspanden. Van een dakkapel tot een complete extra bouwlaag (dakopbouw) via een uit- of aanbouw aan de voor-, zij- of achtergevel. Van een nieuw raamkozijn tot een complete uitbreiding van een bedrijfsloods maar ook het geheel of gedeeltelijk slopen van uw pand(en). Ook voor het bouwkundig uitwerken van projecten die vergunningvrij mogen worden uitgevoerd of juist wijzigingen aan gemeentelijke danwel Rijksmonumenten, met alles is ervaring aanwezig binnen het bedrijf.

Kantoor Bureau Kraan
Landstraat
Vlaardingen

Maarten Kraan
Bouwkundige
eigenaar Bureau Kraan

Henk Kraan
Oprichter Bureau Kraan